fredag den 31. august 2012

Kampen om de perfekte vandbakkelser!

Smukt syn

Puh sådan en har jeg haft i denne uge. Besluttede mig selvsikkert i mandags for at handle ind til vandbakkelser med hindbær-skum. Mandens klasse havde efterspurgt kage da vores søn havde vundet en sommer foto konkurrence, og de mente det var deres stemmer der afgjorde slaget ;) Det vil jeg ikke argumentere mod - bager velvilligt så længe der er glade modtagere! Og det er mandens klasse :)

Så det gik jeg så igang med mandag. Godt jeg ikke havde lovet kage på forhånd, for endte med svedig pande og 40 hundelort-lignende klumper der hverken var fine eller luftige som vandbakkelser skal være :( Det er første gang jeg nogensinde har kastet mig ud i det - og alle siger det faktisk er svært... men tænkte selvfølgelig at hvor svært kan det lige være hva'?? Lærestreg til Maria!

Efter at have haft min livline - aka MOR i røret og slavisk gennemgået mit mislykkede vandbakkelses eventyr, fik jeg et par gode fif. Så valgte at mande mig op - kampen var ikke overstået! og begav mig i kiosken allerede tirsdag morgen efter en ny bakke æg... for nu skulle de drenge sk* have kage!

Og wupti... kampen om de perfekte vandbakkelser blev vundet af undertegnende! Lillemanden var selvfølgelig med i køkkenet, og når man er 9 mdr. og madglad får man selvfølgelig lov til at slikke dejskraberen ren for hindbær-skum <3

Så lykkedes de fine luftige vandbakkelser


Hindbærskum in progress

Mmm... hindbær

Færdige og fyldte - lige til at guffe!

Lillemanden tager lige resterne af hindbærskum på dejskraberen :)


onsdag den 29. august 2012

Ude godt - men hjemme bedst :)


Smukke roser fra min dejlige mand <3

I fredags kom lillemanden og jeg hjem fra mine forældre efter en lille mini ferie :) Det var jo som sagt fordi jeg var til jobsamtale - og det gik faktisk udemærket. Fik desværre ikke jobbet - men blev nr. 2 hvis man kan sige det? og de tilbød mig derefter et 1-årig vikariat som jo egentlig heller ikke er dårligt. Det skal vi så lige have fundet ud af og evt. få lavet en kontrakt på i løbet af september. Så sød som min skønne mand jo er - kom han hjem med den fineste buket blomster som tillykke med næsten jobbet :) Jeg elsker at få blomster! 


Elsker at få blomster!

Ellers har vores weekend bare gået med ren familie hygge - det er jo skønt at være samlet igen efter nogle dage fra hinanden, og specielt når manden har fri. Så der blev rigtig hygget :) 

Skønt at være hjemme hos farmand igen :)

lørdag den 25. august 2012

Togtur til Jylland

Så er vi ombord og på vej :)


Tirsdag tog mini manden og jeg til Holstebro en tur... vi skulle derover alene, mens manden min blev i hovedstaden. Årsagen til dette var at jeg blev kaldt til jobsamtale på en stilling jeg havde søgt (men som jeg desværre ikke fik - mere om det en anden gang). Vi tog toget hjem til mormor & morfar på en lille midt-på-ugen-ferie og her får i lige nogle skønne stemningsbilleder af turen derover :) <3







onsdag den 22. august 2012

Søndags grill-hygge

Skøn sommer pasta-salat med frisk mozzarella og oliven

I søndags fik vi ret impulsivt gæster til grill om aftenen. Det var meningen vi skulle have grillet om lørdagen, men nåede det ikke... og fik så lyst til at invitere et par venner over søndag til revanche i det gode vejr. Der blev pakket picnic kurv i køkkenet og tændt grill nede i gården - og der blev spist :) Hvad er det med grill der bare ikke passer sammen med begrænsninger? Man tror altid kan kan spise det dobbelte af normalt, så snart det er blevet vendt over glødende kul?? Menuen stod på svinemørbrad, spareribs, store tigerrejer, pølser og brød!!? derudover plejer vi altid at have en form for salat, kartofler og sauce/dressing - men havde været virkelig fornuftig og kun lavet en skøn pastasalat, så vi det var næsten ren kød fest :) 

Vi sad længe i gården og hyggede og grillede - det var skønt sådan en søndag, hvor det ikke er vildt planlagt og der blev da også tømt en flaske kold hvidvin :) Til dessert havde jeg lavet en hurtig gl.dags æblekage/ trifli i nogle fine vandglas jeg har. Det var lige prikken over et meget mæt I :) 


Mmm... skøn dessert!

Amager Strandpark

Ih der er gået alt for mange dage siden sidste indlæg - men de tænkte indlæg blev ikke til noget, da Iphoto ikke ville hente mine billeder fra mobilen korrekt. Dette problem har jeg løst idag - så nu kommer der spam! 

Jeg bliver nød til at gå helt tilbage til fredag - hvor det var helt fantastisk vejr og vi var ude og nyde det! Lillemanden og jeg havde en aftale med en fra vores mødregruppe + baby at vi skulle ned og soppe i vandkanten ved Amager Strandpark. Manden min joinede os og der sad vi så på pakket tæppe med boller, små juice og solskin. Det var stor hit med plasken i vand og næste gang skal vi helt sikkert have ekstra tøj og håndklæde med så lillemanden kan gå all in på det skønne vand!

Lillemand + kammerat på vej til stranden :) Det er min med grøn hat ;)

Det er SÅ skønt at få dyppet tæerne :)

Min über skønne badetrold!

torsdag den 16. august 2012

Godt kørende!

Godt kørende... jeps det er min søn! Han er lige nået dertil hvor han rejser sig så småt op af ting, og begynder at gå lidt med os i hænderne. Derfor måtte jeg lige på nettet og finde en sej gåvogn til ham. Jeg havde forelsket mig i den sorte fra Brio - men ville altså ikke gå i Babysam eller lign. og købe den fra ny... for hvor meget er sådan en egentlig slidt efter et barns brug? Så som sagt gik jeg på nettet og fandt en fin brugt - og den blev hentet her til aften for en flad 50'er.
Så nu er vi klar - og sønnen godt kørende... må tage et billede af ham i aktion når han har fået øvet sig lidt ;)


Så er vi klar til gåture rundt i lejligheden :)

Hjemmelavet blomkålssuppe



Mindste manden spiser suppe i sofaen (ja det må man gerne)


Igår aftes lavede jeg suppe... ved ikke helt hvad jeg tænkte på nede i supermarkedet. Det virkede som sådan en god ide - og da jeg stolt fortalte manden om aftenens menu sagde han "suppe i den her varme???" - Okay måske man skulle have haft koldskål eller lignende i stedet, men nu blev det altså suppe. En blomkåls én af slagsen. Den blev super god med sprød bacon og timian... Mmm... Den mindste synes også den var hit! <3


Blomkålssuppe ala Maria

Suppen: hak og sauter løg i smør i en gryde, tilsæt små buketter blomkål og kartofler skåret i mindre stykker, tilsæt vand og 1 grønsags bouillon terning, samt timian. Koges til grøntsagerne er møre, og blendes med en stavblender (tag evt. noget af kogevandet fra). Kog derefter igen, og tilsæt sødmælk el. fløde. Er suppen for tyk, kan der tilsættes lidt af bouillon kogevandet igen :) Smag til med salt og peber... voila :)

tirsdag den 14. august 2012

Eftermiddagshygge i gården



Jeg kan ikke vente til oktober og huset bliver vores - at kunne tilbringe hele næste sommer på vores egen skønne græsplæne og i sandkassen :) Men derfor nyder jeg stadig den sidste tid i lejligheden og suger lidt at vores københavnske gårdmiljø til mig. Lillemanden faldt i søvn på vej ind i gården efter en lang gåtur - så jeg stak hurtigt op i lejligheden og satte indkøbsvarer på køl og pakkede en lille pose med cola, slik og en god bog.

Så kunne lillemanden få en skøn lur i barnevognen og jeg smækkede fødderne op og nød stilheden i skyggen <3



 

onsdag den 8. august 2012

Værtinde gen

smuk dækket bord klar til gæster


Som jeg så fint kalder det :) Det er noget jeg vil påstå jeg ejer - og alt sammen takket være min mor. Det er hende jeg har "arvet" det fra. Slog man min fine betegnelse op i en fiktiv ordbog ville der stå følgende:

Værtinde gen: evnen og ønsket om at behage gæster, planlægge menu og eksekvere denne, skabe hygge ved hjælp af levende lys og servietter, samt dække et smukt bord. Dette udføres med smil på læben, og tilhørende "det var da ingenting". 

Min mor er mesteren, og jeg har været i lærer i mange år. Derfor kommer der heller aldrig gæster hos min mand og jeg uden der er levende lys, servietter og tænkt på menuen. Og jeg er stolt af det! Har da også indtrykket af at min søde mand er stolt over at have gæster, når jeg har været i sving.

Eneste problem er kravende til sig selv - for opdragelsen gør det svært at have gæster uden at der er støvsuget og noget godt på bordet. Det kommer dog slet ikke i nærheden af, ikke at være det værd alligevel - og jeg er meget stolt. Derfor kribler det også inde i mig ved tanken om vores nye smukke hus og alle de gæster vi skal varte op derude. Højdepunktet på må helt sikkert være når vores første jul i eget hus er veloverstået - det må være min store eksamen :)


matchende detaljer :)

tirsdag den 7. august 2012

Lækker Tapas!


Mmmm... tapas!

Idag havde min mor besøg af tre arbejdskollager - og da jeg jo er hos hende, så sad jeg jo også til bords. Ikke nok med det - jeg måtte også tage en del af køkkentjansen... men sådan er det når hun spørger en til råds om menuen, og det ender med ens forslag - så må man jo selv lave noget af det ;) 

Menuen blev - som overskriften siger, Tapas... inspireret af vores yndlings tapas restaurant i København - www.eltapeo.dk og der var rigeligt med mad! Følgende var på menuen:


Tigerrejer i hvidløgs/chili marinade
Dadler i bacon
Kødboller i tomatsauce
3 slags oste
Pølser
Serano skinke med melon
Kartofler i ovnen
Kyllingespyd
Oliven, brød og Aioli!!!

Velbekomme... savle savle...


Kartoflerne klar til at komme i ovnen

Oste/pølse fadet er gjort klar

Skønne tigerrejer

Yndlings tapas - dadler i bacon!

Så er der serveret


Shopping i Herningcenteret

fed lang trøje/tunika fra Saint Tropez


Igår var noget rigtig trist vejr! og da jeg stadig er på ferie med lillemanden hos mine forældre, og min mor også har ferie denne uge - valgte vi en vejr-venlig ting at lave. Shopping! nærmere betegnet i Herningcenteret, som man kan få en del timer til at gå i. Vi hyggede, drak Caffe Latte Tiramisu på Baresso, spiste frokost på Cafe Fry og fik købt alt for meget!! nogle få ting.

Det var en super hyggelig dag, bare min mor, lillemanden og jeg - og vi tog os god tid. Så god tid at selv min tålmodige søn blev utålmodig. Desværre er han alt for lille til at forstå at mors shopping kom ham tilgode ;) vi kan jo ikke have sønnike ikke har noget tøj at komme i, når han er sprunget endnu et størrelse igennem i ekspresfart.

måtte eje denne skønne sag - som vil pryde min garderobe længe!


Flot halskæde fra Pilgrim - tak mor ;)

Dagens høst til lillemand fra Miny Mo & Name It

søndag den 5. august 2012

Fiskedag i Thyborøn

Paella ala Thyborøn ;)

Jo jo... sådan noget deltager man i, når man holder ferie i Jylland og ens svigerfamilie er i marinehjemmeværnet. Det hører sig til ;) Så det var vi igår, lillemand, min mor og jeg. Det var skam også vældig hyggeligt, selvom jeg ikke er den store Tørfisk fan - hverken fisken eller bandet.
Vi fik dog smagt nogle lækre ting ved de forskellige boder, og lillemanden hyggede sig :) Manden min var i uniform og stod på marinehjemmeværnets skib, der lå i havnen til fremvisning. Det var skønt vejr - så det blev selvfølgelig både til is, og medbragte friske ærter fra svigernes have... men det jeg vil dele med jer var dagens frokost - nemlig lækker paella. Det var god og en alt for kæmpe portion til mig - men nok ikke de mange Thyborøn boer ;) Mums....

Vi sluttede aftenen af hos svigerne med grill og spisning i udestuen. Lillemandens fortænder er brudt igennem og det klør og gør ondt... derfor faldt en halvspist sparerib i rigtig god jord. Lige til at gumle på og klø de pokkers tænder.... velbekomme! :)



onsdag den 1. august 2012

Tak Svigermor!

Er der noget bedre i verden end når folk tænker på en? Altså står i en situation hvor man ikke er tilstede, og så er det én de får i tankerne når de ser noget.... Jeg tager det som et kompliment, for man må jo have gjort indtryk så :) Specielt når vedkommende (søde svigermor) rent faktisk køber det som de har set til en - for det måtte jeg da eje! 


Derfor er jeg nu den glade ejer af et skønt cupcake stativ! Jaaah.... har ønsket mig et længe - og så kom det bare som en lille hverdags agtig gave fra en man holder af. Det er da skønt. Det er til når vi skal have masser af dejlige gæster i vores nye hus - og jeg har stået i mit nye flotte køkken og kreeret! Jeg glæder mig allerede.... Det er fra samme mærke som tidligere nævnte transport kasse til samme formål - CUPCAKES CUPCAKES CUPCAKES :)



Bubble tea??

Bubble tea med mango

Denne nye trend blev jeg præsenteret for i sidste uge, da Holstebro summede af liv med besøg af 35.000 spejdere. Der var masser af boder og gode initiativer i bybilledet og gågaden. Manden, mormor, lillemanden og jeg sad på yndlingscafe'en og fik frokost udenfor, og efter at have kigget på bobble tea boden og alle dens kunder imens, måtte vi prøve inden vi gik.


Min mor bestilte en "pina colada" med creamer, kokos, mango og passionsfrugt - og jeg valgte en med noget mango smag, og så selvfølgelig "kugler" med mango og jordbær smag. Det er vist det der er "det vilde" ved bubble tea. For vi har jo smagt læskedrikke med diverse smag før... men ikke med gele klumper eller "kugler" med frugtsmag indeni. 
Den smagte fint... specielt i starten da den var i kold - og det var sjovt at tykke/springe de små kugler med smag inde i munden. Hverken jeg eller mor kunne dog drikke det hele af vores, da det simpelthen blev for vammelt til sidst med de meget intenst kunstigt smagende kugler.... synes dog stadig folk skal prøve en. Er da glad for jeg prøvede! Men vil til en hver tid hellere have en iskaffe med vanilleis fra yndlings cafe'en eller min elskede Ice Blend! :)


Til gengæld var vejret skønt - og som sagt frokosten dejlig... så indbydende at selv lillemanden synes han skulle smage fars nachos ovre fra barnevognen: